Home | Aikido Aikikai | Wudang T'aiChi KungFu | Laboratorul de Miscare | Informatii Utile

 
 

 

 
 
 
 
AIKIDO
 
 
AIKIKAI
 
 
 
 
 
ORAR / GRUPA
LUNI
INSTRUCTORI
MIERCURI
INSTRUCTORI
VINERI
DAN ENE
GRUPA 1
19.oo - 19.3oo saltele
19.3o - 21.oo
INSTRUCTORI
19.oo - 19.3oo saltele
19.3o - 21.oo
INSTRUCTORI
18.3o - 19.oo saltele
19.oo - 20.oo : AIKIDO
20.oo - 21.oo : BOKKEN/JO
DAN ENE
 
 
 
 
 
Antrenamentele se desfășoară în Sala de Sport a Școlii Gen. Nr.3 din Piatra Neamț, Strada Paharnicului 3.
Localizare: https://goo.gl/maps/XmaSv2239JJ8pkkN6
 
Vârsta minimă de înscriere - 7 ani.
La fiecare antrenament, practicantul se va prezenta cu următorul echipament: keigogi (costumul de aikido sau judo), papuc de casă, prosop, sticlă 1/2l apă. Cine nu are keigogi, va purta bluză bumbac cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Armele necesare pentru antrenamentul de boke & jo: cuțit din lemn (tanto), baston din lemn (jo), sabie din lemn (bokken), katana în cazul elevilor avansați, toate transportate și ținute într-o husă. Este interzis a se purta armele la vedere.
 
   
 
 
 
ACTE NECESARE ÎNSCRIERII ȘI ACTIVĂRII ÎN SEZONUL 2023 - 2024
 
FIȘĂ ÎNSCRIERE AIKIDO AIKIKAI
 
NORMELE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
  
 
 CONTRIBUȚIILE LUNARE ȘI ANUALE ÎN SEZONUL 2023 - 2024
 300 lei / persoană
400 lei / pachet familie 2 persoane
500 lei / pachet familie 3 persoane sau mai multe
CONTRIBUȚIA ANUALĂ AIKIDO AIKIKAI - 150 lei / persoană.
  
 
DESPRE AIKIDO
 
● Cine poate practica Aikido? Vârsta minimă de înscriere în Școala de Aikido este de 7 ani. Limită maximă de vârstă nu există. Aikido este o artă ușor de practicat până la cele mai respectabile vârste, recomandată atât bărbaților cât și femeilor. Se învață ușor și, odată asimilat, devine un nou mod de viață.
 
● Ce este Aikido? Înainte de toate, Aikido este o filosofie exprimată prin mișcare, un mod de a te cunoaște, o metodă de cultivare a spiritului, de dobândire a unui bun autocontrol și echilibru. Considerată o disciplină internă, totalmente necompetițională, Aikido este arta marțială japoneză fondată de marele maestrul Morihei Ueshiba (1883-1969). Aikido se bazează pe utilizarea forței, a energiei și mișcărilor adversarului prin aplicare de procedee preponderent articulare în combinație cu eschivele realizate prin tai-sabaki (pivotările în arc de cerc). În Aikido, tehnicile se finalizează prin proiectări, fixări, luxări, strangulări ori lovituri. Aikido este o adevărată școală, fiind o esență a unei evoluții normale a școlilor de  artă marțială Takeda-Ryu & Daito-Ryu. Originile Aikido se află în formele de Aiki-Jujitsu și în practicile marțiale de sabie-suliță, utilizate de temuții și cruzii samurai Aizu din Japonia medievală. Practicat corect, Aikido este înfiorător de eficient. Dacă până la Aikido, artele marțiale nipone erau mai mult preocupate de eficiență, suplețe, reacție spontană, odată cu nașterea Aikido, arta marțială niponă redobândește o esență demult pierdută în lungul drum al evoluției acestor arte - aici fiind vorba despre interna alchimie a desăvârșirii. Exersând asuduu Aikido, practicantul descoperă principiile de non-rezistență, moliciunea, tehnicile rotunde, utilizarea intenției, energiei și forței adversarului, Aikido având puternice și ascunse legături cu fundamentalele stiluri interne de origine chineză, cum ar fi Chin-Na, Taiji Quan-ul, Baguazhang-ul ori Xing-Yiquan. Textual, Aikido înseamnă „calea armonizării energiei” și privit în sinteză, reprezintă un stil de luptă pur defensiv. Spre sfârșitul vieții, fondatorul Aikido și intitulat arta ... Calea Iubirii și Păcii.
 
● Filozofia Aikido - Aikido este o alchimie internă, practica ei asigurând uniunea trupului, minții și sufletului, în final, exercițiul conducând la perfecționarea și desăvârșirea omului, prin înțelegerea superioară a ceea ce noi numim "luptă". Aikido, preocupată de exercițiul non-agresiunii, preocupată de dobândirea armoniei, angajează practicantul spre o viziune holistică asupra ființei sale și a lumii înconjurătoare. Odată cu rutină antrenamentului, practicantul de Aikido, fuzionează cu firescul, naturalul și simplul lucrurilor, faptelor și făpturilor. O astfel de ipostază, dezvăluie practicantului de Aikido, clarviziune, coerență, stabilitate, "Cale" (Do-ul) AiKi ducând corpul, spiritul și mentalul dincolo de limite, drum la capătul căruia se va regăsi pe sine, mai senin, mai înțelept. În Aikido există trei tipuri de antrenament: ● cel al armonizării mentalului cu activitatea tuturor lucrurilor, faptelor și făpturilor din univers; ● cel al armonizării corpului cu activitatea tuturor lucrurilor, faptelor și făpturilor din univers; ● cel care face ca Ki-ul să se armonizeze cu activitatea tuturor lucrurilor, faptelor și făpturilor din univers. Adevăratul practicant de Aikido e acela care atinge simultan aceste trei componente, nu numai în antrenament și Dojo, ci și în oricare alt moment al vieții sale. Această stare supremă, Morihei Ueshiba a numit-o "UNITATE", unitate care naște în om puteri și virtuți inalterabile. Căldura, Lumina și Puterea, sau altfel spuse, Iubirea, Adevărul și Pacea, toate vor fi vibrațiile acelui spirit realizat pe deplin.
  
 
CARTE AIKIDO
 
Programa Aikido Aikikai Christian Tissier
 
Ghidul Începătorului de Aikido
 
 
 
   
Drepturile de autor sau alte declarații de proprietate sunt aici.
Pentru probleme sau întrebări legate de acest web-site, contactați Dan.Ene - 0723.511.333
ULTIMA ACTUALIZARE - 24 SEPTEMBRIE 2023