KEN CLASS

 

Home | TF CLASS | AIKIDO & SELF-DEFENSE | T'AI CHI | STRETCHING | MEDITATIE & QIGONG | KEN CLASS | CALENDAR & NEWS | LIBRARY

 

   
   
 
 
KEN CLASS
 
 
Clasa de Sabie, Arme și Coregrafie de Luptă
 
 
 
 
 
ORARUL CLASELOR
GRUPA DE VÂRSTĂ
SÂMBĂTĂ
DUMINICĂ
Grupa + 14 ani 1o.3o - 11.3o 1o.3o - 11.3o
 
 
 
 
 
Antrenamentele se desfășoară în Sala VIBE Piatra Neamț, strada Bradului Nr.1.
Localizare: https://goo.gl/maps/FRxgEgrRpAfJ76yr6
 
Vârsta minimă de înscriere - 14 ani.
 
La fiecare antrenament, practicantul se va prezenta cu următorul echipament: keigogi (costumul de aikido sau judo), papuc sport, prosop, sticlă 1/2l apă. Cine nu are keigogi, va purta bluză bumbac cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Armele necesare pentru antrenament: cuțit din lemn (tanto), baston din lemn (jo), sabie din lemn (bokken), katana în cazul elevilor avansați, toate transportate și ținute într-o husă. Este interzis a se purta armele la vedere.
 
  POLITICA FINANCIARĂ - TAXE ȘI COTIZAȚII:
 
- cotizația lunară per cursant este de 200 lei;
- taxa anuală per cursant este de 100 lei;
- la fiecare cursant în plus, membru din aceeași famlie, cotizația este de 50% din cotizația de bază;
- cotizația lunară se achită anticipat lunii în care se desfășoară activitatea, cel mai târziu 30/31 din calendar;
- taxa anuală se achită de orice cursant între 01 și 20 ale lunii februarie an curent;
- având în vedere că în perioada stării de urgență/alertă, numărul de cursanți prezenți în sală este limitat de lege, condiția achitării este și condiția înscrierii în luna următoare.
 
  ACTE NECESARE ÎNSCRIERII / ACTIVĂRII ÎN SEZONUL 2020 - 2021
  FIȘĂ ÎNSCRIERE
  NORMELE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
  ORDINUL MTS-MS/780/2020
  ORDINUL MTS-MS/872/2020
  REGULAMENT PREVENIRE SARS-COV.2
   
  DESPRE CLASA DE SABIE, ARME ȘI COREGRAFIE DE LUPTĂ
 
Această clasă este construită în jurul unei clase mai vechi care studia Kenjutsu. Începând din acest sezon dorim să mărim plaja de priceperi și deprinderi în spațiul folosirii armelor, studiind din acest an, într-o programă mixtă, sabia japoneză, sabia chinezească, bastonul lung, cuțit, suliță, arc tradițional. Kenjutsu este termenul generic pentru toate școli de luptă cu sabia japoneză. Kenjutsu însemnează metodă sau tehnică de sabie (de luptă cu sabia). Kenjutsu este apanajul strict al samurailor, aceștia ducând arta pe culmile perfecțiunii. Kenjutsu nu trebuie confundat cu Kendo, deoarece sunt total diferite. În Kenjutsu, curricula, activitățile exacte, convențiile, variază de la o școală la alta, fiecare școală impunând o anume formă și conținut în tradiția respectivă. În sabia japoneză se vor studia elemente din Kashima Shinryu, această veche școală de mânuire a katanei fiind una dintre cele mai vechi școli de artă marțială japoneze care și-a păstrat autenticitatea nealterată. Primele izvoare provin încă din secolul al 7-lea, finalitatea și definirea școlii realizându-se undeva în începutul secolului al 16-lea. Este o artă medievală, budo-ul punând un mare preț pe mânuirea ken-ului (katanei). Cele mai vechi elemente ale școlii sunt generate în creuzetele Templului Kashima, tehnicile de scrimă fiind transmise de către preoții Kashima. Astăzi, în Europa, unul dintre profesorii care duc mai departe studiul elementelor din Kashima Shinryū este Chiristian Tissier Shihan, 7 dan aikidō Tokyo, care a studiat Ken (Sabie) sub directa coordonare și îndrumare a lui Inaba Minoru Sensei. În Dojo Mizuno, ca bază de plecare, se studiază Kashima ShinRyu, școală de sabie care reușește să așeze în realitate practicantul de sabie japoneză. Odată cu perfecționarea studentului, elementele de sabie se vor transforma în elemente ajutătoare în studiul Aikido, iar elemente din Aikido, vor deveni bază pentru îndemânările din sabie.

Alăturat katanei japoneze, vom studia sabia chinezească și elementele de scrimă specifice acestor tipuri de armă, elemente care mai târziu s-au putut revedea în multele școli de scrimă orientale, europene și nu numai. Echipamentul necesar - la fiecare antrenament de sabie, practicantul se va prezenta cu următorul echipament: keigogi (costumul de aikido), papuc sport, prosop, sticlă 1/2l apă. Cine nu are keigogi, va purta bluză bumbac cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Armele necesare pentru antrenament: cuțit din lemn (tanto), baston din lemn (jo), sabie din lemn (bokken), katana în cazul elevilor avansați, toate transportate și ținute într-o husă. Este interzis a se purta armele la vedere.

 
 
   
   
   
   
 
 
 
   

Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this Web site, contact Dan.Ene - 0723.511.333
ultima actualizare - 09 noiembrie 2020