Stretching

 

Home | TFClaSS | Aikido | T'aiChi | Stretching | Meditatie&QiGong | News

 

   
   
 
 
STRETCHING
 
 
CLASA DE STRETCHING ȘI GIMNASTICĂ A MUSCULATURII PROFUNDE
 
 
 
 
 
ORARUL CLASELOR
MARȚI
JOI
DUMINICĂ
18.oo - 18.3o
Sala de Sport Petru Rareș
18.oo - 18.3o
Sala de Sport Petru Rareș
o8.3o - o9.15
Sala de Sport Școala Nr.3
 
 
 
 
 
Antrenamentele se desfășoară în două locații:
 
Locația 1 - Sala de Sport a Colegiului Național Petru Rareș din Piatra Neamț, strada Petru Rareș.
Localizare: https://goo.gl/maps/xYWP76i5iY2XXvgaA
 
Locația 2 - Sala de Sport a Școlii Gen. Nr.3 din Piatra Neamț, Strada Paharnicului 3.
Localizare: https://goo.gl/maps/XmaSv2239JJ8pkkN6
 
 
  POLITICA FINANCIARĂ - TAXE ȘI COTIZAȚII:
 
● 1 cursant, o singură clasă - 200 lei/lună ;
● 1 cursant, mai multe clase - 300 lei/lună ;
● pachet familie indiferent de numărul de clase = 300 lei/lună ;
- taxa anuală per cursant este de 100 lei;
- taxa lunară se achită de orice cursant între 01 și 15, pe luna respectivă;
- taxa anuală se achită de orice cursant între 01 și 20 ale lunii februarie an curent.
 
  ACTE NECESARE ÎNSCRIERII / ACTIVĂRII ÎN SEZONUL 2020 - 2021
  FIȘĂ ÎNSCRIERE
  NORMELE DE SĂNĂTATE ȘI SECURITATE ÎN MUNCĂ
  ORDINUL MTS-MS/780/2020
  ORDINUL MTS-MS/872/2020
  REGULAMENT PREVENIRE SARS-COV.2
   
  CE ESTE STRETCHINGUL ?
 
Stretching-ul este considerat a fi ultima modă a gimnasticii de întreținere, o formă specifică a practicilor gimnice moderne. Stretching-ul acționează asupra întregului aparat locomotor al omului (schelet, musculatură, articulații, ligamente) printr-un set de exerciții care conțin contracții, răsuciri, rotiri, extensii, flexiuni și întinderi executate în mod controlat și deliberat asupra unui mușchi ori asupra unor grupe de mușchi, ligamente și articulații. Scopul Stretching-ului e de a îmbunătății elasticitatea musculară, mobilitatea articulo-ligamentară și de a ranforsa zonele articulare. Aceste exerciții, pe lângă efectul de tonifiere al organismului, de ameliorarea a confortului corporal, ajută la dobândirea unui optim de sănătate, azi Streatching-ul fiind din ce în ce mai folosit chiar și în terapiile de vindecare-recuperare.

Rezultatul acestei practici gimnice duce la un sentiment de autocontrol articulo-muscular crescut, flexibilitatea și gama de abilități dobândite aducând un echilibru interior, plus un confort psiho-somatic de invidat. Pe lângă rezultatele pozitive terapeutice aduse de această practică, Stratching-ul este foarte folosit în sportul de mare performanță, beneficiile aduse de această practică fiind dovedite științific de către cercetătorii din domeniul sportului de mare performanță. Pe lângă evidentel realizări, Stretching-ul influențează pozitiv sistemul cardio-vascular, limfatic, sistemului nervos și cel imunitar.

Beneficiile aduse de Stretching:
1 - dobândirea de mobilitate ligamentară, articulară, elasticitate musculară și ranforsarea aparatului locomotor ca unitate funcțională și anatomică;
2 - eliminarea blocajelor și a dezechilibrelor din structura info-energetică a corpului, plus, stimularea sistemului cardio-vascular, limfatic, nervos, imunitar;
3 - educarea posturilor și a atitudinilor corporale corecte, sănătoase;
4 - practicând consecvent, Stretching-ul ... devine un real remediu holistic.

Echipamentul necesar: pantalon, tricou ori bluză cât mai lejere (să permită exercițiile de mobilitate), papuc sport fitness, saltea fitness, bandă elastică dublă hard (100-120cm), prosop, sticlă 1/2l apă.

Istoria Stretching-ului ... se pierde în timp. Practicile cele mai apropiate ca mijloace și scop se regăsesc tot în orient. După știința mea, practica cea mai fidelă Stretching-ului este Daoyin-ul, care, literalmente însemnează ... ”a ghida (a conduce) și a întinde” și, reprezintă una dintre cele mai vechi forme de gimnastică antică, cristalizarea ei realizându-se în spațiul Munților Wudang undeva între 300 și 200 î.e.n. Spus în cuvinte mai simple, Daoyin este una dintre cele mai vechi sisteme de Stretching, o gimnastică de întreținere combinată cu exerciții de respirație și conducere a Chi-ului. În China timpurie această practică mai era cunoscută sub denumirea de ”Yangsheng” sau ”arta care hrănește viața”. Până pe la 1600, Daoyin-ul era des folosit de terapeuți ca adjuvant în practicile medicale tradiționale chineze, scopul acestor elemente de gimnastică fiind acela de a cultiva sănătatea în conformitate cu sacrele învățături taoiste. Acest antic Stretching oriental cuprinde exerciții realizate din picioare, din șezut pe un cub sau așezat la nivelul solului pe un tatami, toate calibrate funcție de potențialul motric al pacientului și starea lui sănătate. Ceea ce este realmente specific Daoyin, e faptul că la clasica practică corporală, lecția se finalizează cu o serie de proceduri de automasaj, de stimulare a meridianelor și a unor puncte de acupunctură. Rudimentară la începuturile ei, Daoyin se dezvoltă din ce în ce mai mult, marea valoare a acestei practici corporale fiind aceia că nu a abdicat niciodată de la tradiția taoistă, acordajul omului cu universul fiind una dintre fundamentalele preocupări ale acestei antice practici gimnice.
 
 
   
   
   
   
 
 
 
   

Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this Web site, contact Dan.Ene - 0723.511.333
ultima actualizare - 10 februarie 2021