T'AI CHI

 

Home | TF CLASS | AIKIDO & SELF-DEFENSE | T'AI CHI | STRETCHING | MEDITATIE & QIGONG | KEN CLASS | CALENDAR & NEWS | LIBRARY

 

   
   
 
 
T'AI CHI CLASS
 
 
Clasa de T'ai Chi - Arta Meditației în Mișcare
 
 
 
 
 
ORARUL CLASELOR
GRUPA DE VÂRSTĂ
VINERI
DUMINICĂ
Grupa + 16 ani
19.oo - 2o.oo
o9.oo - 1o.oo
 
 
 
 
 
 
Antrenamentele se desfășoară în Sala VIBE Piatra Neamț, strada Bradului Nr.1.
Localizare: https://goo.gl/maps/FRxgEgrRpAfJ76yr6
 
Vârsta minimă de înscriere - 16 ani.
 
 
 
 
POLITICA FINANCIARĂ - TAXE ȘI COTIZAȚII:
- cotizația lunară per cursant este de 200 lei;
- taxa anuală per cursant este de 100 lei;
- la fiecare cursant în plus, membru din aceeași famlie, cotizația este de 50% din cotizația de bază;
- cotizația lunară se achită anticipat lunii în care se desfășoară activitatea, cel mai târziu 30/31 din calendar;
- taxa anuală se achită de orice cursant între 01 și 20 ale lunii februarie an curent;
- având în vedere că în perioada stării de urgență/alertă, numărul de cursanți prezenți în sală este limitat de lege, condiția achitării este și condiția înscrierii în luna următoare.
   
  ACTE NECESARE ÎNSCRIERII / ACTIVĂRII ÎN SEZONUL 2020 - 2021
  FIȘĂ ÎNSCRIERE
  NORMELE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
  ORDINUL MTS-MS/780/2020
  REGULAMENT PREVENIRE SARS.COV.2
  ORDINUL MTS-MS/872/2020
 
 
 
Ce este T'ai Chi-ul (Neijiaquan)?
 
Excesiv popularizat doar ca o formă de exercițiu pentru sănătate și mai puțin sau deloc ca artă marțială, TAI CHI CHUAN-ul este practică marțială care are ca principii de bază, filozofia taoistă exprimată în clasicele lucrări Yi Jing și Dao De Jing. TAI CHI CHUAN-ul este o artă marțială internă chineză, apărută și dezvoltată la poalele Munților Wudang în renumitele mânăstiri ale călugărilor taoiști. De-a lungul secolelor, TAI CHI CHUAN-ul de Wudang (Neijiaquan), iese din spațiul sever al mânăstirilor taoiste și odată predat familiilor de nobili chinezi de la acea vreme, începe să dobândească alte valențe decât cele originale, dezvoltând în paralel nenumărate Școli de Taiji. Așa se face că după mai bine de 1000 de ani de istorie Taiji, în clipa de față, în China s-au cristalizat în afara Taiji-ului de Wudang, cinci mari Școli de Taiji: Chen; Yang; Wu-Hao; Wu; Sun.

Astăzi, TAI CHI CHUAN-ul este cunoscut pe mapamond sub diferite denumiri ca: Neijiaquan, Tai Chi Chuan, TaiJi Quan. În lumea artelor marțiale, TAI CHI CHUAN-ul este recunoscut atât pentru eficiența sa în luptă cât și pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Tradus, TAI CHI CHUAN, însemnează "boxul marelui principiu". Occidentalii, mai aplecați spre valențele terapeutice ale acestei arte marțiale, au numit TAI CHI CHUAN-ul ... "Meditația în Mișcare". TAI CHI CHUAN-ul este o artă marțială care te apropie mult de corp și de natura-ți primordială. Practica acestei arte are ca principale obiective: creșterea forței naturale; dezvoltarea unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară; dobândirea unor abilități de luptă; aducerea practicantului într-o stare superioară de focalizare; disciplină; echilibru; elasticitate și mobilitate musculo-articulară.
 
TAI CHI CHUAN-ul îți întărește corpul, dă încredere spiritului prin autocontrolul minții, astfel încât la o vârstă înaintată, poți avea corpul unui tânăr și înțelepciunea unui apreciabil maestru. În Academia Mizuno, în clipa de față, se studiază două curente fundamentale de TAI CHI CHUAN, respectiv Școala Wudang și Școala Familiei Yang.Echipamentul necesar: o saltea fitness pentru mobilitate, un prosop, sticlă 1/2l apă, espadrile ori papuc sport cu talpă cât mai plată, costum de TAI CHI CHUAN (ifu). Cine nu are ifu, va purta bluză cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Echipamentul trebuie să fie larg și comod. Armele specifice acestei practici, vor fi procurate de fiecare elev în parte, odată cu avansarea în programa de studiu.
   
   
   
   
   
 
 
 
   

Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this Web site, contact Dan.Ene - 0723.511.333
ultima actualizare - 09 noiembrie 2020