T'aiChi

 

Home | TFClaSS | Aikido | T'aiChi | Stretching | Meditatie&QiGong | News

 

   
   
 
 
T'AI CHI
 
 
CLASA DE T'AI CHI
 
 
 
 
 
ORAR
MARȚI
JOI
DUMINICĂ
18.3o - 19.3o
T'aiChi
18.3o - 19.3o
T'aiChi
10.3o - 12.oo
Arme T'aiChi
 
 
 
 
 
 
Antrenamentele se desfășoară în două locații:
Locația 1 - Sala de Sport a Colegiului Național Petru Rareș din Piatra Neamț, strada Petru Rareș, intrarea prin spatele Hotelului Ceahlăul. Localizare: https://goo.gl/maps/xYWP76i5iY2XXvgaA
 
Locația 2 - Sala de Sport a Școlii Gen. Nr.3 din Piatra Neamț, Strada Paharnicului 3.
Localizare: https://goo.gl/maps/XmaSv2239JJ8pkkN6
 
Vârsta minimă de înscriere - 16 ani.
 
 
 
 
POLITICA FINANCIARĂ - TAXE ȘI COTIZAȚII:
● 1 cursant, o singură clasă - 200 lei/lună ;
● 1 cursant, mai multe clase - 300 lei/lună ;
● pachet familie indiferent de numărul de clase = 300 lei/lună ;
- taxa anuală per cursant este de 100 lei;
- taxa lunară se achită de orice cursant între 01 și 15, pe luna respectivă;
- taxa anuală se achită de orice cursant între 01 și 20 ale lunii februarie an curent.
 
   
  ACTE NECESARE ÎNSCRIERII / ACTIVĂRII ÎN SEZONUL 2020 - 2021
  FIȘĂ ÎNSCRIERE
  NORMELE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
  ORDINUL MTS-MS/780/2020
  REGULAMENT PREVENIRE SARS.COV.2
  ORDINUL MTS-MS/872/2020
 
 
 
Ce este T'ai Chi-ul (Neijiaquan)?
 
Excesiv popularizat doar ca o formă de exercițiu pentru sănătate și mai puțin sau deloc ca artă marțială, TAI CHI CHUAN-ul este practică marțială care are ca principii de bază, filozofia taoistă exprimată în clasicele lucrări Yi Jing și Dao De Jing. TAI CHI CHUAN-ul este o artă marțială internă chineză, apărută și dezvoltată la poalele Munților Wudang în renumitele mânăstiri ale călugărilor taoiști. De-a lungul secolelor, TAI CHI CHUAN-ul de Wudang (Neijiaquan), iese din spațiul sever al mânăstirilor taoiste și odată predat familiilor de nobili chinezi de la acea vreme, începe să dobândească alte valențe decât cele originale, dezvoltând în paralel nenumărate Școli de Taiji. Așa se face că după mai bine de 1000 de ani de istorie Taiji, în clipa de față, în China s-au cristalizat în afara Taiji-ului de Wudang, cinci mari Școli de Taiji: Chen; Yang; Wu-Hao; Wu; Sun.

Astăzi, TAI CHI CHUAN-ul este cunoscut pe mapamond sub diferite denumiri ca: Neijiaquan, Tai Chi Chuan, TaiJi Quan. În lumea artelor marțiale, TAI CHI CHUAN-ul este recunoscut atât pentru eficiența sa în luptă cât și pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Tradus, TAI CHI CHUAN, însemnează "boxul marelui principiu". Occidentalii, mai aplecați spre valențele terapeutice ale acestei arte marțiale, au numit TAI CHI CHUAN-ul ... "Meditația în Mișcare". TAI CHI CHUAN-ul este o artă marțială care te apropie mult de corp și de natura-ți primordială. Practica acestei arte are ca principale obiective: creșterea forței naturale; dezvoltarea unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară; dobândirea unor abilități de luptă; aducerea practicantului într-o stare superioară de focalizare; disciplină; echilibru; elasticitate și mobilitate musculo-articulară.
 
TAI CHI CHUAN-ul îți întărește corpul, dă încredere spiritului prin autocontrolul minții, astfel încât la o vârstă înaintată, poți avea corpul unui tânăr și înțelepciunea unui apreciabil maestru. În Academia Mizuno, în clipa de față, se studiază două curente fundamentale de TAI CHI CHUAN, respectiv Școala Wudang și Școala Familiei Yang.Echipamentul necesar: o saltea fitness pentru mobilitate, un prosop, sticlă 1/2l apă, espadrile ori papuc sport cu talpă cât mai plată, costum de TAI CHI CHUAN (ifu). Cine nu are ifu, va purta bluză cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Echipamentul trebuie să fie larg și comod. Armele specifice acestei practici, vor fi procurate de fiecare elev în parte, odată cu avansarea în programa de studiu.
   
   
   
   
   
 
 
 
   

Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this Web site, contact Dan.Ene - 0723.511.333
ultima actualizare - 10 februarie 2021