Home | Aikido Aikikai | Wudang T'aiChi KungFu | Laboratorul de Miscare | Informatii Utile

 
 

 

 
 
 
 
WUDANG T'AI CHI
 
 
KUNGFU
 
 
 
 
 
ORAR / GRUPE
MARȚI
PETRU RAREȘ
JOI
PETRU RAREȘ
SÂMBĂTĂ
STADIONUL CEAHLĂUL
GRUPA 1
6 - 13 ANI
17.3o - 18.3o
DIN 1 OCTOMBRIE
17.3o - 18.3o
DIN 1 OCTOMBRIE
o9.oo - 1o.3o
ANTRENAMENT PREGĂTIRE ATLETICĂ
STADIONUL CEAHLĂUL
PISTA DE ATLETISM
GRUPA 2
14 ANI +
19.oo - 2o.3o
19.oo - 2o.3o
 
 
 
Antrenamentele se desfășoară în două locații:
Marți și Joi - Sala de Sport a Colegiului Național Petru Rareș din Piatra Neamț, strada Petru Rareș, intrarea prin spatele Hotelului Ceahlăul. Localizare: https://goo.gl/maps/xYWP76i5iY2XXvgaA
Sămbătă - Stadionul Ceahlăul, pista de atletism.
 
Vârsta minimă de înscriere - 6 ani.
La fiecare antrenament, practicantul se va prezenta cu următorul echipament: costumul de TaiChi sau trening lejer bluză + pantalon, papuc sport (teniși), prosop, sticlă 1/2l apă. Armele necesare pentru antrenamentul de TaiChi sunt: baston, sabie (jian), toate transportate și ținute într-o husă. Este interzis a se purta armele la vedere.
 
 
ACTE NECESARE ÎNSCRIERII / ACTIVĂRII ÎN SEZONUL 2023 - 2024
 
FIȘĂ ÎNSCRIERE
  FIȘĂ ÎNSCRIERE COPII
 
NORMELE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
  
  
 
 CONTRIBUȚIILE LUNARE ÎN SEZONUL 2023 - 2024
 300 lei / persoană
400 lei / pachet familie 2 persoane
500 lei / pachet familie 3 sau mai multe persoane 
 
 
 
Ce este T'ai Chi-ul (Neijiaquan)?
 
Excesiv popularizat doar ca o formă de exercițiu pentru sănătate și mai puțin sau deloc ca artă marțială, TAI CHI CHUAN-ul este practică marțială care are ca principii de bază, filozofia taoistă exprimată în clasicele lucrări Yi Jing și Dao De Jing. TAI CHI CHUAN-ul este o artă marțială internă chineză, apărută și dezvoltată la poalele Munților Wudang în renumitele mânăstiri ale călugărilor taoiști. De-a lungul secolelor, TAI CHI CHUAN-ul de Wudang (Neijiaquan), iese din spațiul sever al mânăstirilor taoiste și odată predat familiilor de nobili chinezi de la acea vreme, începe să dobândească alte valențe decât cele originale, dezvoltând în paralel nenumărate Școli de Taiji. Așa se face că după mai bine de 1000 de ani de istorie Taiji, în clipa de față, în China s-au cristalizat în afara Taiji-ului de Wudang, cinci mari Școli de Taiji: Chen; Yang; Wu-Hao; Wu; Sun.

Astăzi, TAI CHI CHUAN-ul este cunoscut pe mapamond sub diferite denumiri ca: Neijiaquan, Tai Chi Chuan, TaiJi Quan. În lumea artelor marțiale, TAI CHI CHUAN-ul este recunoscut atât pentru eficiența sa în luptă cât și pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Tradus, TAI CHI CHUAN, însemnează "boxul marelui principiu". Occidentalii, mai aplecați spre valențele terapeutice ale acestei arte marțiale, au numit TAI CHI CHUAN-ul ... "Meditația în Mișcare". TAI CHI CHUAN-ul este o artă marțială care te apropie mult de corp și de natura-ți primordială. Practica acestei arte are ca principale obiective: creșterea forței naturale; dezvoltarea unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară; dobândirea unor abilități de luptă; aducerea practicantului într-o stare superioară de focalizare; disciplină; echilibru; elasticitate și mobilitate musculo-articulară.
 
TAI CHI CHUAN-ul îți întărește corpul, dă încredere spiritului prin autocontrolul minții, astfel încât la o vârstă înaintată, poți avea corpul unui tânăr și înțelepciunea unui apreciabil maestru. În Academia Mizuno, în clipa de față, se studiază două curente fundamentale de TAI CHI CHUAN, respectiv Școala Wudang și Școala Familiei Yang.Echipamentul necesar: o saltea fitness pentru mobilitate, un prosop, sticlă 1/2l apă, espadrile ori papuc sport cu talpă cât mai plată, costum de TAI CHI CHUAN (ifu). Cine nu are ifu, va purta bluză cu mânecă lungă, pantalon lung de bumbac. Echipamentul trebuie să fie larg și comod. Armele specifice acestei practici, vor fi procurate de fiecare elev în parte, odată cu avansarea în programa de studiu.
  
  
  
  
  
 
 
 
   
Drepturile de autor sau alte declarații de proprietate sunt aici.
Pentru probleme sau întrebări legate de acest web-site, contactați Dan.Ene - 0723.511.333
ULTIMA ACTUALIZARE - 24 SEPTEMBRIE 2023